Sunt bogate in vitamina E (ajuta la regenerarea tesuturilor, refac vasele de sange si vegheaza asupra sanatatii muschilor), vitamina B6 (ajuta metabolizarea proteinelor si absorbtia acestora) si nu in ultimul rand vitamina B1 (are grija de apetitul nostru si de rezervele de energie)._x000D_
Grasimile nesaturate din alune sunt acizii grasi omega 9, gasite si in uleiul de masline. Asemenea acizilor grasi omega 3, aceste grasimi nesaturate au efecte benefice asupra nivelului crescut de colesterol._x000D_
Alunele mai contin cantitati importante de:_x000D_
_x000D_
proteine (esentiale pentru dezvoltarea celulelor din organism si inlocuirea celor distruse),_x000D_
fibre (stimuleaza tranzitul intestinal),_x000D_
fier (pentru globulele rosii din sange si activitatea enzimatica),_x000D_
calciu (pentru dinti si oase)_x000D_
potasiu (regleaza balanta fluidelor din organism)._x000D_
_x000D_
Nu contin colesterol si, ca restul soiurilor de oleaginoase, alunele mai contin fitochimicale, substante cu proprietati antioxidante ce confera protectie impotriva mai multor tipuri de cancer.