Curmalele sunt renumite inca din antichitate si este cultivat de 4000 de ani. In Egiptul Antic era un simbol al fertilitatii. Curmalele cand ajung la maturitate, fructele devin dulci si foarte aromate._x000D_
Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa - aproximativ 30%._x000D_
Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale! Stimuleaza sistemul nervos, alunga oboseala, ajuta concentrarea si intareste sistemul imunitar. Este recomandat in perioadele de efort fizic si intelectual._x000D_
_x000D_
_x000D_
Curmalele au un continut bogat de potasiu, care mentine sanatatea sistemului nervos si reduce riscul de atac cerebral._x000D_
_x000D_
Studiile (Jurnalul de Obstetrica si Ginecologie in 2011 din Statele Unice) arata ca consumul curmalelor in timpul sarcinii intareste musculatura uterina si poate duce la o nastere fara efort prea mare. Intarirea musculaturii uterin este foarte important mai ales in ultimele luni al sarcinii. _x000D_
In plus curmalele ajuta la alungarea depresiei dupa nastere!_x000D_
Compozitia chimica a curmalelor este urmatoarea:_x000D_
_x000D_
energie - 1346 kJ/ 318 kcal_x000D_
grasimi - 0,2%_x000D_
glucide - 73%_x000D_
proteine - 2,2%_x000D_
fibre - 7.5%_x000D_
_x000D_
Prin continutul lor bogat in substante energetice, curmalele au o valoare nutritiva importanta._x000D_
Mod de utilizare: Se pot consuma ca atare sau impreuna cu fulgii de cereale, musli, iaurt sau alte fructe._x000D_
Tara de origine: Iran._x000D_