Termenul de bulgur desemnează atât amestecul de boabe de grâu măcinate mare, cât È™i mâncarea ce conÈ›ine acest amestec ca principal ingredient.Cu toate că bulgurul poate conÈ›ine mai multe tipuri de grâu, de obicei este din grâu tare, cunoscut la noi È™i ca ghircă (denumirea È™tiinÈ›ifică este Triticum durum).Bulgurul este un ingredient ce se găteÈ™te similar cu orezul sau cuÈ™cuÈ™ul, dar are valori nutriÈ›ionale mai mari. Pentru a-l folosi, bulgurul se lasă la înmuiat în lichid minim 1 oră È™i jumătate, iar apoi este gata pentru consum. Se poate înmuia în apă, supă, suc de roÈ™ii, sau alte lichide în funcÈ›ie de reÈ›eta pentru care se pregăteÈ™te.Este un ingredient ideal pentru cei care preferă regimul vegetarian fiind uÈ™or de folosit în reÈ›ete, cu un conÈ›inut de fibre, proteine È™i vitamine mai mare decât în cazul orezului alb, È™i cu un indice glicemic scăzut.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.