Cocosul consumat regulat, datorită conÅ£inutului de substanÅ£e minerale (în primul rând calciu, magnesiu, zinc, seleniu ÅŸi fier) ajută la învingerea oboselii, a extenuării.Are un conÅ£inut bogat în fibre, ameliorand digestia ÅŸi totodata fiind un antidot eficient în cazul unor boli intestinale. Deoarece în afară de acestea conÅ£ine ÅŸi acid gras nesaturat în cantitate însemnată, consumul regulat de cocos reduce ÅŸansa de apariÅ£ie a bolilor de inimă. Are ÅŸi efect purgativ, diuretic respectiv de curăţare a sangelui.Imbunatateste si echilibreaza absortia calciului si magneziului si este recomandat a fi folosit pentru dezvoltarea sanatoasa a oaselor si a dintilor, dar si impotriva efectelor osteoporozei.Mod de utilizare: Se poate consuma ca atare sau se poate adauga in cereale, musli, iaurt, etc. Se poate folosi in preparate de patiserie si prajituri.Tara de origine: Indonezia.