Cafeaua verde contine cantitati mari de acid clorogenic si acid cafeic. Acidul cafeic actioneaza ca un tonic general iar acidul clorogenic, prezent in toate tipurile de cafea, neutralizeaza radicalii liberi care ataca structura sistemului celular.
Are nenumarate beneficii:
NU are efecte negative (tahicardie, anxietate, insomnii, cresterea tensiunii arteriale)este un antioxidant excelent, lupta impotriva radicalilor liberiacceleaza procesele metaboliceeste un tonic pentru activitatea cerebraladiminueaza riscul de diabetdetoxifica ficatul.
In cadrul emisiunii din Statele Unite a doctorului OZ, a fost anuntat un studiu despre cafea verde. Marturiile se bazau pe cercetarile efectuate de doctorul Joe Vinson de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, unde 16 femei si barbati care prezentau dificultati in slabire, au urmat un astfel de plan dietetic, iar rezultatele au fost uimitoare.
Acestia au consumat 2-3 cani de cafea verde pe zi, timp de 22 de saptamani, au respectat o dieta sanatoasa si au facut sport regulat.
La finalul experimentului rezultatele au fost uimitoare, fiecare a slabit aproximativ 8 kilograme. Desi doctorul nu stie cum anume functioneaza cafeaua verde, se pare ca acidul clorogenic descoperit in boabele de cafea verde poate avea un rol important.
Mod de preparare: Se pun 2-3 lingurite de cafea macinata in 100ml apa fierbinte (clocotita). Se lasa 2-3 minute si se serveste strecurata sau nu, dupa preferinte.Pentru slabire trebuie sa consumati 2-3 cani pe zi , inainte de cele 3 mese principale.