Lintea se foloseste in alimentatie din vremurile preistorice - exista in Elvetia situri arheologice care atesta acest lucru._x000D_
Ca toate boabele lintea ofera o cantitate mare de proteine si amidon si este o sursa buna de vitamina B._x000D_
De asemenea contine cantitati semnificative de fier, zinc si calciu. Partea mai putin buna este ca mai contine si acid pitic, substanta care ingreuneaza absortia acestor minerale._x000D_
Daca alaturi de linte mai consumati un aliment bogat in viatamina C, sporiti cantitatea de fier absorbit._x000D_
Continutul mare de fibre face din linte un aliment de protectie impotriva cancerului la vezica biliara, iar abundenta de vitamine B, mai ales de niacina, o face un aliment perfect pentru persoanele foarte stresate sau care sufera de extenuare mentala cronica. Lintea este de asemenea buna pentru reducerea colesterolului._x000D_
Principalii constituenti cunoscuti: _x000D_
amidon, fier, calciu, sodiu si potasiu( care favorizeaza asimilarea grasimilor); vitaminele B si C; mangan, apa 11,5; protide 23; hidrati de carbon 59; lipide 1; saruri minerale 2,5; celuloza 1._x000D_