Durata de livrare: Livrare in 24-72 de ore
Uleiul de nuci este extras prin presarea nucilor crude.
Are o aromă de nucă, delicată și conține unii compuși benefici, inclusiv acizi grași nesaturați și compuși vegetali numiți polifenoli. Consumul de ulei de nucă poate îmbunătății sănătatea inimii, poate scădea zahărul din sânge și poate avea efecte anticancerigene. Cu toate acestea, studiile s-au concentrat mai mult pe consumul de nuci crude decât pe uleiul de nucă.
Conținutul ridicat de omega 3 din uleiul de nucă poate stimula creșterea pielii, combate tulburările inflamatorii ale pielii și poate promova vindecarea rănilor. În plus, conține și cantități mari de omega 6 cel mai predominant acid gras în startul exterior al pielii.
Adăugarea uleiului de nucă în dieta zilnică poate combate inflamația, care a fost strâns legată de bolile de inimă și unele tipuri de cancer. Nucile sun bogate în polifenoli iar bacteriile intestinale îi transformă în alți compuși benefici. Acești compuși pot avea proprietăți antiinflamatorii și pot acționa ca antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.
Studiile atestă că, consumul de nuci crude tind să scadă valorile tensiunii arteriale, prin acizii grași polinesaturați și polifenoli. Având în vedere că uleiul de nucă este și el bogat în acești compuși poate prezenta rezultate similare.
Acest lucru se poate datora concentrației sale mari de antioxidanți, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ asociat cu nivelurile ridicate de zahăr din sânge.
Consumul regulat de nuci sau ulei de nuci ajută la scăderea nivelului de trigliceride, LDL-colesterol prin conținutul său bogat în omega 3 și antioxidanți.
Anumiți compuși din ulei de nucă ajuta la prevenirea progresiei unor tipuri de cancer prin compușii polifenolici.
Se recomandă folosire lui pentru salate sau preparate reci sau după finalizarea procesului termic.
Prezentare: 100 ml