Digestie usoara 30 capsule Fares
Favorizează o digestie sănătoasă.
Actiune:
- Fructul de papaya, supranumit şi “fructul îngerilor” este originar din America Centrală şi de Sud. El conţine o enzimă numită papaină care are puternice proprietăţi proteolitice (ajută la digestia proteinelor), având efecte asemănătoare pepsinei (enzimă secretată la nivelul stomacului). Papaya stimulează şi secreţia biliară care contribuie la digestia lipidelor. Reglează activitatea secretorie a stomacului, vezicii biliare, ficatului şi pancreasului.
-
Ananasul se presupune că este originar din America de Sud, iar de acolo a fost adus în Caraibe, unde a fost descoperit de Cristofor Columb. În ananas se găseşte bromelaina – o enzimă capabilă să degradeze proteinele, care este eficientă în digerarea rapidă a substanţelor nutritive.
-
Coriandrul, plantă de origine mediteraneană, este cultivat pentru fructele sale parfumate, mult utilizate pentru condimentarea alimentelor. Datorită proprietăţilor stomahice, carminative, antispastice se foloseşte ca tonic al stomacului şi intestinelor, pentru stimularea poftei de mâncare şi reducerea balonării.
-
Ghimbirul este un condiment răspândit în întreaga lume. În Europa Evului Mediu se credea că vine din grădinile Edenului. Este un foarte bun stimulent digestiv, contribuie la eliminarea gazelor şi senzaţiei de greaţă, creşte pofta de mâncare, stimulează metabolismul.
-
Obligeana are proprietăţi tonic-aperitive, eupeptic-amare, favorizează eliminarea gazelor intestinale si reducerea balonării. Se foloseşte ca stimulent al secreţiei gastrice şi biliare mărind pofta de mâncare şi îmbunătăţind capacitatea de digestie.
- Genţiana conţine principii amare care stimulează secreţia salivei, a sucurilor gastrice şi intestinale, stimulează contracţia vezicii biliare şi evacuarea bilei în intestin, ajutând la realizarea unei digestii normale.
-
Muştarul alb este un condiment folosit adesea la prepararea mâncărurilor. Stimulează secreţia gastrică, are acţiune laxativă normalizând tranzitul intestinal.
Benefic in:
-
stimulează digestia alimentelor prin conţinutul în enzime vegetale fiind util în cazul unei digestii lente, a unei acidităţi reduse la nivel gastric, sau după mese copioase
- carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale), reduce balonarea
- înlătură senzaţia de greaţă
- reduce disconfortul abdominal postprandial (după servirea mesei)
- creşte apetitul
Ingrediente:
- fructe de coriandru (Coriandri fructus)
- frunze de dafin (Lauri folium)
- rizomi de obligeană (Calami rhizoma)
- rădăcină de genţiană (Gentianae radix)
- rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma)
- extract uscat de Carica papaya standardizat în papaină 40 mg
- extract uscat de Ananas comosus standardizat în bromelaină 40 mg
- seminţe de muştar (Sinapis albae semen)
Învelișul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Administrare:
1-2 capsule după mesele principale.
Produsul se poate administra la nevoie.
Atentionari:
Nu se recomandă copiilor sub 12 ani, în caz de ulcer gastro-duodenal activ şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Conţine muştar.
Sarcina si alaptare:
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
Efecte secundare si interactiuni:
La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.
SFATURI PRACTICE:
Apetitul alimentar este un indiciu al stării de sănătate a organismului. Scăderea apetitului ne poate indica o stare de devitalizare a organismului, prezenţa stresului, a unei depresii uşoare sau poate fi indiciul unei afecţiuni mai grave. Efectele adverse ale unor medicamente pot consta în scăderea apetitului. O lipsă îndelungată a apetitului alimentar este un motiv pentru prezentarea la medic.
Pentru a stimula pofta de mâncare recomandăm o dietă care sa cuprindă o hrană din produse naturale (fără conservanţi, coloranţi, arome sintetice), consumate ca atare în stare crudă, cum e cazul fructelor, produselor apicole (miere, polen, apilarnil), a legumelor, a produselor lactate sau preparate cât mai simplu (prin fierbere, la aburi, coacere, fermentare şi macerare). Se va evita consumul alimentelor prăjite, a zahărului alb, a cafelei.