Durata de livrare: Livrare in 24-72 de ore
Rădăcina de ghimbir este folosită de secole pentru menținerea unui echilibru la nivelul organismului. Bogat în terpene bioactive, ghimbirul aparține familiei de plante Zingiberaceae, precum turmericul și cardamomul. În medicina tradițională chineză și Ayurveda, ghimbirul are rolul de a încălzi corpul, stimulând sistemul digestiv. În plus, condimentul este folosit încă din antichitate pentru ameliorarea grețurilor, calmarea crampelor și îmbunătățirea circulației sangvine.
Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți detoxifiante, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și golirea intestinului. Știința modernă nu doar că a validat utilizările tradiționale ale ghimbirului, dar a inclus acest condiment în categoria “superalimentelor” datorită multor altor beneficii dovedite pe care le are asupra organismului.
Conține cantități mari de vitamina C și B6, alături de magneziu, potasiu, cupru și mangan. În compoziția ghimbirului se regăsesc și fibr
Ghimbirul se intrebuinteaza datorita efectului incalzitor pentru: cresterea capacitatii digestive, digestie dificila, indigestii, in stari de balonare, anorexie (lipsa poftei de mancare), rau de miscare, insuficienta circulatorie periferica, greata, voma, precum si in afectiuni respiratorii caracterizate de amplificarea calitatii de rece: astm bronsic, sinuzit, raceala, viroze respiratorii, sinuzita.
Când este folosit drept condiment sau sub formă de ceai, ghimbirul nu ar trebui să provoace probleme. În unele cazuri, ghimbirul poate cauza reacții adverse minore precum dureri de stomac, arsuri stomacale și diaree. Ghimbirul este, de asemenea, cunoscut pentru rolul său de a crește producția de bilă, motiv pentru care ar trebui consumat cu prudență de către persoanele care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare.