Epuizarea de primavara

Epuizarea de primavara

Mici probleme
si alte deranjuri

 Organismul nostru se afla in blocstart
Iesirea din iarna necesita o adaptare speciala. Odata cu sosirea primaverii, se produce o crestere a metabolismului, deci o accentuare a dezechilibrelor si o posibila agravare a bolilor.

Asadar, trebuie intarite anumite organe-cheie care sunt sensibilizate primavara:
  • sustinerea tiroidei, adevarat "starter" pentru intrarea in aceasta perioada (ca si in toamna);
  • sustinerea suprarenalelor, salpii schimbarii;
  • sustinerea cresterii in putere a axului genital (ovare sau testicule), care, sub influenta primaverii, se activeaza in scopul perpetuarii speciei.
Nu trebuie sa ratati startul! Chiar daca fiinta omeneasca are capacitatea sa se reproduca tot anul, nu inseamna ca aceasta nu este legata de mediul inconjurator; cresterea duratei de lumina stimuleaza functia genitala. 
Daca acesti trei actori cheie ai schimbarii anotimpului, in momentul primaverii, sunt slabiti, epuizarea este asigurata! Ar fi complet neinspirat sa ratati acest anotimp frumos din cauza oboselii. In acest caz, ce e de facut?

Epuizarea de primavara
Simptomele
Daca in aceasta perioada:
  • sunteti obositi;
  • va confruntati cu caderea parului;
  • luati in greutate;
  • tesuturile sunt infiltrate (picioarele sunt putin grele);
  • va este greu sa demarati dimineata;
  • dezvoltati eczema sau alte semne alergice, inseamna ca atat glanda tiroida, cat si suprarenalele au nevoie de ajutor!

Remediile

Pentru ajutorarea tiroidei, pregatiti la micul-dejun o fiertura din fulgi de ovaz (fulgi de ovaz fierti in lapte de ovaz) 

Scortisoara este un tonic foarte bun pentru intrarea in primavara. Spre a va ajuta suprarenalele, puneti-o in cantitati mari in deserturi si infuzii.

Puteti face cure mici de ginseng siberian (Eleutherococcus senticocus) sau de ginseng (Ginseng panax) existente sub diferite forme. ... Printr-o cura de una-doua saptamani, veti intari aparatul genital, dar si glandele suprarenale.
Atentie, nu se recomanda aceste doua plante bolnavilor de cancer, pentru ca pot favoriza inmultirea celulara, agravand astfel boala.

Preferati vitamina C naturala
Veti gasi vitamina C naturala sub forma de comprimate de acerola (Malpighia punicifolia), un soi de cireasa din Antile foarte bogata in vitamina C sau vitamina C din pulpa de macese.           

Un comprimat de 500 mg dimineata (la nevoie un al doilea in jurul orei 10) va va ajuta sa luptati impotriva oboselii si sa fiti mai rezistenti in fata agresiunilor primaverii. Mai puteti bea dimineata, intr-un pahar mare de apa, 1-2 linguri de suc de catina. ...

Avantajul vitaminei C este ca organismul o asimileaza intr-un procent de 100%, ceea ce nu e cazul pentru vitamina C artificiala, care este asimilata doar in procent de 50%. In plus, vitamina C naturala, si mai ales sucul de catina, va aduce multe oligoelemente, selectionate de natura.



Sursa: "Sa ne tratam natural tot anul" Doctor Jean-Christophe Charrie, Marie-Laure de Clermont-Tonnerre, pg. 48-50



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!