Xylitolul este un indulcitor folosit in mod natural ca un inlocuitor al zaharului. Consumul de xilitol in loc de zahar determina diminuarea a cresterii nivelului de glucoza in sange dupa consum, comparativ cu alimentele care contin zahar._x000D_
Xylitolul furnizeaza cantitati de glicogen ficatului, un procent de 10% este metabolizat de rinichi si diferenta este folosita de celule, cortexul suprarenal, plamani, creier si alte tesuturi._x000D_
Beneficii oferite de xylitol:_x000D_
_x000D_
ajuta in absorbtia calciului_x000D_
ajuta in absobtia vitaminei B_x000D_
protejeaza dintii_x000D_
scade aparitia cariilor_x000D_
are rol antibacterian_x000D_
recomandat diabeticilor: nu ridica nivelul de zahar din sange_x000D_
contine putine calorii_x000D_
ajuta slabirea_x000D_
Nu are efecte adverse._x000D_
_x000D_
Valori nutritionale / 100gr :_x000D_
_x000D_
Energie 240kcal_x000D_
Proteine 0_x000D_
Glucide 0_x000D_
Lipide 0._x000D_