Durata de livrare: 24-72 h
Curăță pereții vaselor de sânge, fortifică musculatura cardiacă, îmbunătățește memoria, scade colesterolemia, convertind colesterolul și alte lipide în substanțe hidrosolubile, ușor de eliminat din organism.
Se consumă ca atare, ca supliment alimentar sau ca agent de legare diferite preparate culinare și cosmetice.
Ce este lecitina?
Termenul de lecitină provine din cuvântul grecesc lekithos, care înseamnă gălbenuș și, așa cum vom vedea, etimologia indică, de fapt, una dintre sursele alimentare ale acestui compus.
Lecitina este un tip de lipidă (grăsime) esențială pentru sănătatea celulelor noastre. O regăsim prezentă în toate organismele vii (plante, animale).
În corpul uman lecitina se localizează atât în mebrana celulară, cât și în mușchi sau nervi, dar mai ales în creier (în jur de 30% din creierul nostru este compus din lecitină).
Pentru a înțelege importanța lecitinei pentru organismul tău, hai să vedem în câteva cuvinte ce roluri îndeplinește aceasta:
Există două metode a asigura organismului tău necesarul de lecitină:
Suplimentele concentrate cu lecitină se administrează strict la recomandarea medicului, având în vedere că un supradozaj poate cauza diferite tulburări gastrointestinale (disconfort abdominal, balonare, senzație de greață sau diaree). De asemenea, ele nu sunt recomandate femeilor gravide sau celor care alăptează.
În schimb, preluarea lecitinei din alimentație are marele avantaj că este o metodă absolut naturală.
În plus, în momentul în care consumi alimente bogate în lecitină, beneficiezi, pe lângă acest compus, și de alți nutrienți importanți pentru organismul tău.
Dacă vom calcula din punct de vedere financiar, obținem pentru lecitină preț mai bun atunci când o extragem din alimente.
De acolo, organismul o descompune în mai mulți compuși: colină, fosfat, glicerol și acizi grași.
Surse de lecitină de origine animală:
gălbenuș de ou, carne roșie, pește, creveți sau lapte.
O cană de lapte de soia aduce organismului uman importante cantități de lecitină, iar uleiul de soia oferă, pe lângă lecitină, și vitamine sau grăsimi nesaturate care sunt importante pentru funcționarea optimă a inimii.
Soia în sine, consumat ca aliment, conține proteine de înaltă calitate și, în plus, multe fibre alimentare, care ajută la tranzitul digestiv și asigură o mai rapidă sațietate.
Granulele de lecitină de soia pot fi un supliment alimentar important pentru organismul tău, cu condiția să nu provină din culturi modificate genetic, caz în care proprietățile sale nutritive scad. Sano Vita comercializează numai produse care NU provin din culturi modificate genetic.
Lecitina de soia nu se folosește nu doar ca supliment alimentar, ci și în gastronomie, ca agent de legare pentru diferite preparate culinare, de la sosuri, creme sau spume și până la produse de patiserie.
Putem spune că lecitina are dublu rol: îți îmbunătățșste starea de sănătate, dar te ajută să pregătești feluri de mâncare speciale pentru cei dragi.
Cel mai celebru produs alimentar procesat care are în compoziție lecitina de soia este ciocolata, datorită acesteia ea devenind mai legată și cremoasă.
Lecitina de soia se folosește în preparate culinare până la 3% din cantitatea preparatului.
Aceasta are rol emulsificator și conferă cremozitate amestecului, adică ajută ingredientele uleioase să se amestece cu cele apoase, cum ar fi în maioneze vegetale ca înlocuitor de ou; ciocolată de casă pentru a omogeniza untul de cacao cu miere, esențe sau alte ingrediente pe bază de apă; sau aluaturi de patiserie pentru fragezimea produsului finit. 
În special în perioada examenelor, elevilor și studenților li se recomandă consumul de lecitină pentru a le spori capacitatea de concentrare și îmbunătățirea memoriei.
Lecitina poate să ajute și la reducerea stresului asociat acestei perioade dificile.
Pentru a fi siguri că lecitina se fixează în organism, pentru tinerii care învață se recomandă introducerea în alimentația zilnică a alimentelor care conțin lecitină în mod permanent sau măcar cu o lună de zile înaintea debutului perioadei de examene.
Produsul nu provine din culturi modificate genetic.